Examen Basiscursus Bijenteelt 2012

Gisteravond werd het examen afgenomen en vormde de afsluiting van een jaar Basiscursus Bijenteelt. De cursus werd zoals gewoonlijk gehouden op het terrein van het IVN in Haaksbergen waar ook de vereniging bijenstal is gevestigd.

Aanwezig waren twee echtgenotes van de cursisten, 5 bestuursleden en 4 leden van de vereniging De Heidebloem. Helaas kon de examinator niet aanwezig zijn door een dubbele agenda.
De cursus begon rond 20:00 en tegen 21:00 zat het er al weer op. Vervolgens trokken de cursus leraren Harrie en Tonnie zich terug om de antwoorden te controleren.

Alle cursisten hebben het examen met goedgevolg afgelegd en zijn geslaagd. Enkele geslaagden deelden al mede om lid te worden van onze vereniging. De geslaagden waren:

Frans Harrie noemde hem Frits. Hij is meteen lid geworden van onze vereniging
Martijn     Komt uit Beckum maar heeft in Haaksbergen ook volken staan
Arno Heeft veel over bijen gelezen, maar een volk ontbrak nog
Ben Wegens ruimte gebrek staan de bijen tussen de Brahma’s (kippen)

De plaatselijke bloemmist deed goede zaken. De cursisten en leraren kregen na afloop een mooie bos bloemen.
Na een gezellige afsluiting keerde iedereen voldaan huiswaarts.